Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Pepinierele Roman Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Pom fructifer Piersic
15 lei
Brand
Soiurile: Antonia, Amalia,Herastrau
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Antonia- Pomul are vigoare mica - medie, cu rodire precoce (rodeşte începând cu anul II de la plantare), pe ramuri mixte; prezintă rezistenta buna la boli, seceta si ger. Fructul este de forma ovoida, de mărime mare - foarte mare, simetric de culoare alb crem, acoperita cu roşu intens pe 50-60% din suprafaţa. Pulpa este alb - crem, suculenta cu o consistenta medie. Epoca de coacere: 15-25 iulie.

Amalia- Pomul este de vigoare mujlocie, rezistent la ger, seceta si boli, cu intrare timpurie pe rod. Fructul este mare, de forma rotund- ovala, pulpa este alb-crem, suculenta, foarte buna la gust. Samburele este neaderent la pulpa. Epoca de coacere: decada a treia a lunii iulie.

Herastrau - Pom vigoare medie. Fructul plat (turtit), de culoare galbena, acoperita cu rosu - mediu pe 30 - 50% din suprafata, stralucitor; putin sensibil la crapare. Greutarea fructului este de 125 - 175 g. Pulpa este galbena cu textura medie, gust bun, usor acidulat, neaderenta la sambure. Epoca de coacere: 10-15 august.

Flacara- Pom de vigoare medie – mare, necesita tăieri in verde si rărirea fructelor. Fructele sunt mari de forma ovoida de culoare galbena, acoperita cu roşu închis pe 40-50% din suprafaţa. Pulpa este galbena, ferma, fina, suculenta, aromata, neaderenta la sâmbure. Maturitatea de recoltare - sfârşitul lunii august – începutul lunii septembrie.

Superba de toamna- Pom de vigoare medie cu productivitate foarte buna, rezistent la ger si boli. Infloreste tarziu, abundent, autofertil. Fruct de marime mijlocie de culoare alb-crem panasat cu rosu-zmeuriu pe 1/3din suprafata. Pulpa este de culoare alb-crem, cu savoare buna, gust dulce. Se consuma in stare proaspata dar se preteaza si la industrializare. Se matureza in prima decada a lunii septembrie.

Cardinal - Pom viguros, sensibil la ger, fructe mijlocii, sferice, pielita fin pubescenta, de culoare galben aurie, acoperita cu rosu carmin pe partea insorita. Pulpa galben-portocalie, consistenta, suculenta, dulce, aderenta la sambure, de calitate buna pentru masa. Maturitatea de recoltare: prima decada a lunii iulie.

Redhaven- Pom de vigoare mare cu fructe mari de forma eliptica asimetrica. Pulpa este galbena cu tonalitati de verde acoperita cu rosu pe 80-90% din suprafata, gust bun acidulat, productivitate mare. Epoca de maturare 1-15 iulie.

Congres - Pom semiviguros, productiv cu rezistenta buna la ger si boli. Fructele sunt mari sferice, usor turtite, pielita subtire, catifelata, de culoare alb galbuie, acoperita cu rosu sangeriu pe 2/3 din suprafata. Pulpa alb galbuie, fina cu infiltratii slabe de rosu in jurul samburelui, foarte suculenta, gust exceptional, foarte apreciata pentru consum in stare proaspata. Maturitatea de recoltare- sfarsitul lunii iulie.

Southland- Pom de vigoare mijlocie , cu fructe mari, sferice de culoare galben orange, acoperit cu rosu pe ¾ din suprafata . pulpa este galbena cu infiltratii puternice de rosu langa sambure, consistenta, suculenta, dulce si armonios acidulata, aromata, neaderenta la sambure. Epoca de coacere 1-5 august.

Triumf - Pomul de vigoare medie, cu producţie foarte bună, este rezistent la boli si foarte rezistent la ger, autofertil. Fructele sunt mari, de 245-260 g, de forma sferica, uşor ovoida, turtita lateral, culoarea epidermei galben-aurie, iar culoarea pulpei galben-portocalie. Se valorifica prin consum in stare proaspăta si industrializare ca gem,nectar, compot si deshidratare sau congelare. Epoca de coacere este timpurie spre mijlocie intre 15-20 iulie.

Splendid- Pomul de vigoare medie-mare, cu producţie foarte buna, rezistenta la boli medie, rezistenta la ger foarte buna, autofertil. Fructele sunt mari, de 215-265g, culoarea epidermei alb-crem, acoperita pe 1/3 din suprafaţa cu rosu-zmeuriu, iar culoarea pulpei alba-crem, consistenta pulpei fina. Se valorifica prin consum in stare proaspăta si industrializare.
Din Gura in Gura
Alte Produse